2016. szeptember 10., szombat

Még valami?

Az volt, hogy már több, mint egy hónapja (másfél talán) fáj a torkom, éjjel arra ébredek, hogy annyira kapar, hogy el kell szopogatnom valami torokérzéstelenítős tabit, hogy vissza bírjak aludni. Nekem amúgy is relatíve mély a hangom, de most folyamatosan rekedt is vagyok, úgyhogy most extrán Edith Piaf üzemmódban nyomom. Sokat köhögök, elmegy a hangom, meg hát szuperkellemetlen, na. Nekem a hangom a munkaeszközöm, így elegem lett, és elmentem a dokihoz, megvizsgált, nincs begyulladva a torkom egyáltalán, és azt mondja, hogy szerinte refluxom van, amire elsőre azt mondtam, hogy szerintem nem, mert már hogy lenne. De azóta figyelem magam, és megbizonyosodtam róla, hogy tényleg, és szerintem nagyon erősen. Ez mondjuk azért fura, mert egyrészt semmi más tünetem nincsen, nem fáj a gyomrom, semmi ilyesmi, másrészt refluxa a túlsúlyos, mozgásszegény életmódot folytató, nagy zabálásokat tartó embereknek szokott lenni. Érthetetlen. Most kaptam rá valami gyógyszert, de semmi javulás, sőt, talán rosszabb lett. Majd elmegyek valami kivizsgálásra, vagy nem tudom (azt sem tudom, hova kell, gasztroenterológia, vagy fülorrgégészet, vagy mi).

Reflux. Sírok. Múljon el. 

13 megjegyzés:

  1. Ha tényleg refluxod van, akkor állítólag segít, ha jó magas párnán alszol. Jobbulást kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Ilyen ötösöm lenne a lottón, már a múltkor is erre gondoltam, hogy a refluxtól van a torokfájásod. Nekem dettó, csak két- három évig senki se jött rá, pedig jártam sokszor a fül-orr-gégén is, állandó arcüreggyulladással, illetve a hörgőimre ment. A gasztroenterológiára kell menni további vizsgálatra, de a háziorvos is simán felírja (felénk) a savcsökkentőt. Ha protonpumpa gátlót írtak, nézz utána mielőtt sokáig szeded. Nekem csak átmenetileg hatott, utána ugyanúgy beteg lettem. Ami nagyon fontos, mit eszel-iszol. Diétázni. Az elején akár nagyon keményen, főtt krumpli - pirítós szinten. Nekem segítettek a gyógyteák is. Akácvirág - savcsökkentő - Mecsek gyomor - emésztést segítő. Nagyon sok élelmiszer csak tovább árt. Jobbulást és ha megtalálod a megoldást, akkor írj róla. Sajnos a sok okos tanácsom ellenére, most megint szenvedek. Állítólag összel-tavasszal a legrosszabb a reflux és ami másnál két napos nátha, nekem abból is több hétig elhúzódó betegség lesz. :-( Egy zugolvasód, aki még soha nem szólt hozzá

    VálaszTörlés
  3. Gyerekkorom ota van refluxom, az elsö gyomorfekelyem idejen jöttek ra. Vagyis mar nincs is annyira, nekem a stress hozza elö (meg az alkohol neha. A lefekves elötti tej segit (nem szeretem a tejet egyebkent), de ez tenyleg mindenkinel mas. De ha eddig nem volt ilyened, lehet, hogy az ev eleji stressz hatasa, es az elmulik majd :) Drukkolok.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépen köszönöm, lányok, ezek nagyon-nagyon hasznos infók nekem. Persze utánaolvastam, de pl a diétát, meg a tejet, meg a stresszt, meg hogy időszakos lehet, meg amiket te írtál, Sensitive77, még sehol nem olvastam. Köszi nagyon!

    VálaszTörlés
  5. A kisebbik fiam is refluxos, ő is időszakosan. Nagyon sportos, egy deka zsír nincs rajta. Egyszerűen jött neki, aztán elmúlt. Neki durván fájt a hasa, úgy kerültünk dokihoz. Kapott gyógyszert, most "alszik" a betegsége, nem is szedi.

    VálaszTörlés
  6. csecsemőknek is szokott lenni refluxa, mondjuk oké ők tényleg csak fekszenek és zabálnak :) de most, hogy tudod mi az, remélem hamar kigyógyulsz!

    VálaszTörlés
  7. A családban ketten is refluxosak, mindketten Salvus vizet isznak, és jó hatása van. Sajnos az íze nem túl jó, de nagyon sokat segített nekik.

    VálaszTörlés
  8. nekem is volt egy ideig refluxom, szedtem rá gyógyszert és teljesen elmúlt, torokfájásom is volt, az is elmúlt,nekem nagyon sokat számított hogy egy ideig nem ittam tejet, vagy csak keveset. :)

    VálaszTörlés
  9. Anyukamnak is van/volt refluxa, o a mina nevu vizet itta, patikaban kaphato, es mara teljesen elmult (nemtom ilyen h lehetseges).

    VálaszTörlés
  10. Jobbulást Milonka, remélem hamar meggyógyulsz!
    Eddig ugyan még nem próbáltam az UKKO teákat, de jókat hallottam róluk és úgy emlékszem, van kifejezetten reflux teakeverékük is. Egy próbát megér talán.

    VálaszTörlés
  11. Én refluxos vagyok, nem durván még, hullámokban jön elő. A Salvus víz nagyon jó, diéta, napi 5x kell ennem, fűszer és zsír nélküli ételek, tej helyett mandulatej vagy zabtej. Szénsavasat kerülni kell. Ha nem múlik gastro kivizsgálás kell, gyógyszer többféle van, én időnként szedek csak. Sajnos az egyéni, hogy ki milyen zöldséget, gyümölcsőt ehet. Jobbulást! Gabi, ritkán írok kommenteket, de mindig olvasom a blogod :)

    VálaszTörlés