2017. október 15., vasárnap

Fahéj

Szóval tényleg, zseniális volt a hétvége. De ha a két legjobb dolgot kell kiválasztanom, amik hosszú távon megnövelik az életminőségemet, akkor az egyik, hogy lecseréltem a nyári takarómat télire. Én dupla, 200x200-as takaróval alszom, csodálatos érzés. Úgy 3 éve az egyik pasimtól kaptam karácsonyra a téli verziót, ami az Ikea szerint nagyon fázós embereknek való, és tényleg olyan, hogy akár meztelenül is lehet alatta aludni télen is, nem fázom. Ilyet kb a nagyim tolldunyhája tudott, de az hatalmas volt és nehéz, ez pedig könnyű és puha. Boldogság alatta aludni. 

A másik, hogy sütöttem fahéjas tekercseket. Én szerintem a világon az összes íz/illat közül a fahéjat szeretem a legjobban, Portugáliában például találtam egy szuper fahéjas rágót (itthon is van, csak 1 percig tart az íze), és úgy kb egy kilót hoztam belőle haza, hogy sose fogyjon el. Na és én még sosem sütöttem se kakaós, se fahéjas csigát, mondjuk ritkán is eszem ilyesmit. De egy ideje akarok otthonra fahéj illatot, úgyhogy ma nekiálltam, és ezt a receptet követve megsütöttem. Ah, heaven. Én azt hittem, nekem nem barátaim az ilyen kelt tésztás receptek, de ez nagyon jó lett, a családom eléggé elismerően nyilatkozott, főleg, hogy előtte még kaptak sütőtök levest, meg almás, édesköményes, sütőtökös csirkecombot is. Csináltam a tetejére krémsajtos krémet is, mert ilyet ettem a múltkor a Bite-ban, és hát... Ja. Értem, miért rakják rá. :)


7 megjegyzés:

  1. Csodásak a kelttészták, tényleg és a kenyerek. Hmmm. Megunhatatlan.

    Arra még nem leltem magyarázatot - hátha itt választ is lelek hiszen sokan, sok helyről olvassák az írásaidat: hogy lehet, hogy Magyarhonban 200x200-as a fent nevezett kéksárga takaró, míg Ausztriában 210x220-as?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Franciaországban meg 220x240-es :)))

      sztem passzintják az Ikea kínálatát az adott ország szokásaihoz, termékeihez, pénztárcáihoz (azt nem mondom, h az emberek méretéhez is :))) Csomó minden nics otthon az ikeában, ami itt viszont létezik, és fordítva (asszem itt pl nincs hot-dog a lenti részlegen)

      Törlés
    2. Svájcban viszont szintén 200x200-as takaró volt, pedig ott szerintem nem okozna gondot kifizetni a kicsit drágább paplant. Szóval nem hiszem, hogy ezen a ponton a pénztárca a mérvadó, de érdekes a kérdés!

      Törlés
    3. (Mondjuk ott is volt hot dog:))

      Törlés
    4. Beérem ezzel a válasszal. Köszönöm! :)

      Törlés
  2. Portugáliából én is hoztam fahéjas rágót!! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem a fogkremem is fahejas. :) Legjobb illat.

    VálaszTörlés